slika

Hej ti, maslačak..
Danas sam posmatrao nebo..bilo je tako ogromno i išarano. Zamislio sam scenu stvaranja djela nekog umjetnika na tom platnu i poprilično se ismijao. Hoću reći, da je taj zvuk mog osmijeha zapravo dolazio iz srca. Sjetio sam se tebe, znaš. Jedino si ti tako umio da me nasmiješ.
Znaš,razmišljao sam..Nikada nisam mislio da ću za prijatelja imati  baš tebe, maslačak. Nisam ni sanjao, ali čovjek dajući akcenat sitnicama može postati bogat. Mislim da sam ja taj. Taj, što ga inspiriše kiša dok pada kao da je neko tjera na to čak iako je ne volim, taj što uvijek u kasnim satima izlazi da gleda u veliko nebo i priča sa istim.
Znaš, maslačak, razmišljao sam i o životu.
O tome- Da nije stvar u garderobi, pocijepaće se.
Da nije stvar u piću-popiće se.
Da nije stvar u prijateljima ljudske vrste. Nisu oni stvoreni da predato srce onog drugog čuvaju, kako bi se reklo, kao oči u glavi. Čak i svoje oči nekad zamažu.
Znaš, stvar je u tome da nađeš nešto čemu ćeš da težiš, hodajući po vatri i bodljama svaki dan a a da se na to ne obazireš. Da voliš svim srcem, iako će ono ponekad da te zaboli, toliko da misliš da dolaze poslednji trenuci, ali ne.
Da sanjaš velike snove... ne mislim da sanjaš veliki bazen,hej ti ludi maslačku, nego da sanjaš velika prostranstva čiji si vlasnik ti.
Da u inat prkosiš večernjem vjetru koji ti ometa konverzaciju sa svemirom.
Da se prazniš.
Jer kada isprazniš mulj sa uglova svog srca moći ćeš ponovo da zagrliš.
Neke nove svjetove,neke slične maslačke, gdina oluju i da se uprkos svemu tome smiješ onako kako sam se ja smijao dok sam posmatrao nebo i u isto vrijeme razmišljao o tebi.
Znaš, nisi ti običan maslačak, zapamti to.Prijavite se kako biste ocenili rad5.00/5
Ocenilo: 1

Novi radovi

Kontakt

Email: info@algerno.com

logo