Algerno - piši i čitaj
Zoran Škiljević
06.12.2018
0 komentara
thumb1

KOD TOZU VAMPIRA – stajalo je na ovećoj, drvenoj ploči, ovalnog oblika, postavljenoj malo ukrivo, ispod krova drumske gostionice, trošne i zapuštene kao ničija raga. Iz odžaka se dimilo, a vrata behu blago odškrinuta, što bi trebalo da znači da je, nekim čudom, objekat još u upotrebi i da tu mogu da se okrepe putnici namernici, a ne da služi samo da privlači vran...

Šolaja
04.12.2018
0 komentara
thumb1

Uvek su slike lepih žena na ceni..neko ih pamti..neko zna da naslika a neko postane poznat pa slike zapamtimo svi. Vremena su se promenila..ne nadograđuju se samo zgrade i sve je manje više dorađivano..do mere da naručujemo "ceđeno" voće u kafiću željni prirode.
U seriji "allo allo" svi jure za slikom "posrnule device sa velikim grudima"..svi je traže i svi je kriju..slika je e...

Šolaja
04.12.2018
0 komentara
thumb1

Ko je bio dete "marke muško" u moje vreme, skoro svi su hteli biti piloti. Još kad je snimljena "Partizanska eskadrila" taj poriv je dobio "black friday" histeriju. Vojnim pilotima sam se uvek divio i pitao se kako sedne u svog yuga i "juri" 70 na sat do kuće posle posla. Svaka popravka karijesa me ljutila i činila ljubomornim zbog one čuvene da pilot mora imati zdrave zube. 
Eto d...

poeticsoul1996
04.12.2018
0 komentara
thumb1

Usporenih motornih funkcija,
s brigom na podočnjacima,
uspostavljala sam ravnotežu
u korelaciji sa stratosferom 
tmastih oblaka.

Tko sam ja?

Šupljikavi vakuum ciklotimije
ili bestežinska sinkopa bijesa;
naseljena u tuđini-
odmetnuća od 
krvorođene grude 
blago...

Sladjana Belko
02.12.2018
0 komentara
thumb1

Smokvino mleko

Ženske suze skuplja 
drugi čovek.
Slane kapi nestaju
pod jezikom sviklim
na slatke  smokve.

Ljubi je. 
Svuda. 

I spreda
i otraga
Svuda.

Možda nije
rešenje
ali jeste lek.
Slane suze i 
smokvino 
mleko.
Koje kaplje.
Svuda

...

Šolaja
02.12.2018
0 komentara
thumb1

Isplovljavanje iz Liverpula, mahanje 
onim šeširima koji idu na špic, pa one "preteče" bermuda, kapetan sa "Popaj" lulom, žene sa toaletama i mini suncobranima i...kreće plovidba.
Svi krenu za Indiju pa gde stignu..obavezno uznemire neke domoroce na pustom ostrvu..koje po pravilu ima sablasan izgled.
Tu mi ide prvo pitanje a šta ćeš tu kad te niko nije zvao?
...

Šolaja
02.12.2018
0 komentara
thumb1

Ma ima ga za sve i juri ženske..koje stigne..i zna sve da vozi i obavezno puca u pokretu, nikad se ne znoji, retko jede jer ga čeka akcija, mora maknut konobara ili će on njega i slično. Svaki zadatak obavlja tako da se spali bar jedna zgrada, upali se 10 automobila, opet stigne da "coki" neku tajnu agenticu iz suprotnog tabora itd itd..ajde više dosta..DOSTA..nikad nije ušao u wc..ali ni...

Šolaja
01.12.2018
0 komentara
thumb1

Naravno da su svi usvojili strane izraze, već i babe šalju "mejl", udaraju "selfi", skajp je već prošlost, znači sve je krenulo davno pre ovog modernog vremena.
Danas smo svi "odrasli" na morskim plodovima, svi "raskinuli" sa šaranom (tolerišu ga pijanog), kačamak niko ne jede il jede al ćuti. 
Sve mora imati strani izraz, e tu sam Vas čekao, a kada je krenulo?
K...

Kontakt

Email: info@algerno.com

logo