Algerno - piši i čitaj

Sadržaj

Registracija


Do registracije možete doći tako što ćete kliknuti na polje ,,Prijavi se" u meniju. Potom će se otvoriti stranica na kojoj se može naći forma za registraciju, kao i za prijavu (ako već imate kreiran nalog onda se ne morate opet registrovati). Stranica izgleda ovako:

registracija-forma


Unutar forme morate uneti sve podatke koji se traže kako biste se mogli registrovati. Ukoliko budete pogrešili u kucanju nekog polja, polje koje je pogrešno će biti označeno crvenom bojom i videćete tekst koji će ukazati na grešku. Na primer, ako pogrešite u unosu korisničkog imena, javiće se poruka ovog tipa:

registracija-username

Ukoliko su sva polja popunjena, moći ćete da kliknete na dugme ,,Registruj se" i onda ćete biti prebačeni na Vaš profil.


Profil


Pošto ste se registrovali, bićete prebačeni na Vaš profil. Tek kreiran profil izgleda ovako:

profil-forma

Objašnjenja za neke funkcionalnosti:
 • Profilna slika se nalazi u gornjem levom uglu. Ukoliko hoćete da promenite Vašu profilnu sliku, to možete uraditi klikom na kamericu koja se nalazi odmah pored predodređene profilne slike. Tada će se otvoriti prozor da izaberete sliku. Čim izaberete sliku za profil, stranica će se automatski osvežiti i moći ćete videti Vašu novu profilnu sliku.
  P.S. ukoliko slika zauzima više memorije, moraćete sačekati koji sekund kako bi se postavila.
 • Korisničko ime možete promeniti klikom na olovčicu koja se nalazi ili pored, ili ispod Vašeg korisničkog imena. Klikom na olovčicu, prikazaće se polje sa Vašim trenutnim korisničkim imenom.
  profil-edit-username
  Kad izmenite ime, kliknite na štrik i korisničko ime će biti izmenjeno.
 • Poslednje objave će se prikazati tek kada Vaš rad bude prihvaćen od strane Algerno tima. Tu se prikazuju tri poslednja rada datog korisnika. Ukoliko nemate radova, pojaviće se poruka ,,Korisnik nema poslednjih objava".
 • Navigacija profila (tabovi), koja se nalazi sa desne strane profila, sastoji se od sledećih tabova:
  • Piši - tab u kojem se nalazi forma za pisanje.
  • Detalji - detalji korisnika
  • Radovi - radovi korisnika
  • Uredi profil - forma za menjanje detalja ulogovanog korisnika
  • Promeni šifru - forma za menjanje šifre
  Ukoliko niste registrovani, ili ste na profilu drugog korisnika, nećete moći da vidite sve tabove kao što vidite kada ste ulogovani i kada ste na Vašem profilu. Na slici prikazanoj ispod se nalazi izgled profila kada niste ulogovani ili ste na nekom drugom profilu:

  profil-izlogovan

  Na profilu drugog korisnika, kao što je prikazano na slici iznad, možete videti samo njegove detalje i radove.


Slanje radova


Pošto dosta korisnika greši u načinu slanja njihovih radova, ovde ćemo pokušati da objasnimo kako da Vaš rad bude poslat, kao i to da bude lepo napisan.
Tab ,,Piši" se sastoji od tri polja - Naslov, Tekst i Kategorija. Važno je nagovestiti da se sva polja moraju popuniti kako bi se rad regularno poslao.
Pošto postoji polje Naslov onda se predlaže da ne pišete naslov unutar polja za tekst, pošto će se naslov normalno prikazati na Vašem radu kada bude prihvaćen. Takođe, ne morate se ni potpisivati na kraju Vašeg rada, jer će na kraju svakog rada biti prikazani Vaša slika sa profila, korisničko ime, ime, prezime i opis koji budete uneli.

Tekst je polje unutar kojeg pišete Vaše delo. Editor koji je postavljen Vam dozvoljava da uredite tekst kako vama odgovara. Možete izabrati veličinu i debljinu slova, izgled slova, odvajati redove kako Vama odgovara, kao i još mnogo toga. Korisnik treba biti oprezan pri izboru veličine slova, jer će se isto tako prikazati i kad rad bude odobren.
Predlažemo da se koriste slova koja će imati manju veličinu i da se ne koristi opcija Heading kao format teksta. Ukoliko budete koristili format Heading, slova će biti mnogo veća i neće biti prigodno za čitanje. Pokazaćemo dva primera u kojem ćemo koristiti oba stila, kako biste videli razlike:
 • Korišćenje Heading-a:

  Ovo je tekst koji koristi heading opciju.

 • Korišćenje normalnog formata:
  Ovo je tekst koji ne koristi heading opciju.

Ovaj primer pokazuje kako Heading formacija ima mnogo veća slova, koja su takođe i podebljana, dok tekst bez Heading opcije je ekvivalentan tekstu iz Word-a. Takođe predlažemo da se izbegava unošenje linkova sa nekih drugih veb stranica ili slika.

Slika koja će biti postavljena uz prihvaćen rad je uneta od strane Algerno tima, tako da korisnik ne treba da traži slike i pokušava da ih ubaci unutar teksta.

Izbor kategorije rada je na korisniku, i ponuđeno mu je da izabere jednu od dve kategorije - Poezija ili Proza.


Kontakt


Za sve što nije pomenuto ili Vam nije jasno, možete poslati pitanje sa strane kontakt. Ovako izgleda strana:

kontakt-forma

Sa desne strane veb stranice Kontakt, možete videti formu koju treba popuniti kako bi poruka od Vas bila uspešno poslata. Treba uneti Vaše ime i prezime, email i poruku.
Potrudićemo se da na Vaša pitanja odgovorimo u što kraćem roku.

Takođe, sa leve strane možete da vidite na kojim društvenim mrežama možete da nas pratite.

Kontakt

Email: info@algerno.com

logo